返回列表 發帖
[ 隱藏 ]
原文章由 邪賢 於 26-9-2007 19:16 發表
有冇人知幾錢到@@?

狗十捌

十五十六買唔買好呢.....

btw, 多謝大大咁正既report~

好正的報告...
:?請問大家覺得之前細果隻好玩d , 還是新山口式好玩d呢?

我都覺得最可惜係冇連埋個唔見眼o既笑臉...

比上次saber 更吸引我去入
玩具雖貴,回憶無價。玩具很多,地方不夠。

Thanks for all bigbigs' replies !!

Found this from jp forum, seems this japanese fan don't have the patience to wait for the up-coming revoltech version

~~~~~~~~~~~~~~~你今日老餅未呀?~~~~~~~~~~~~~~~

原文章由 WalkerMachine 於 27-9-2007 12:25 PM 發表
Thanks for all bigbigs' replies !!

Found this from jp forum, seems this japanese fan don't have the patience to wait for the up-coming revoltech version

http://farm2.static.flickr.com/111 ...

一樣咁好玩!

最初留意四葉,係因為日本的玩具興趣網喜歡在替玩具拍照時,把一個小小四葉figure放在介紹品旁作為趣味點綴。

確實係呢個原因令人留意到佢...覺得好似好百搭咁....
d相影得好靚,尤其第一張,成個偶象雜誌封面咁,十分出色,仲改咗張大笑表情,當係配件不足既補償....非常用心...
其他相都好過引,尤其樓主用心揀配件比佢玩,充份發揮佢\既天真無邪,更見生活化,值得一讚...相信樓主會制作以四葉妹妹更出色既相,令人期待...
不過...都係唔知佢係乜料....

[ 隱藏 ]
原文章由 WalkerMachine 於 27-9-2007 12:25 PM 發表

http://farm2.static.flickr.com/111 ...

佢整得好正喎~~
如果revoltech 唔係有美麗個頭部PARTS...我都學佢自製好過買revoltech version ~~!

我都入咗吖,真係幾正,未買嘅朋友可以考慮一吓^^

謝版大報告~

今日中午在奇脆入
揀左幾盒諗住搵到盒上色ok
但返來一開盒就見到手臂有兩道小裂痕
check都check唔到…
見無影響外觀就無打算換…
山口的QC啊……

[ 本文章最後由 祖達斯 於 27-9-2007 07:47 PM 編輯 ]

super mo liu ar...want to cheat another $100? 打算skip唔買.

十分用心的作品,WM兄超级赞
just for fun!!!.
http://blog.sina.com.cn/mastergavin

多謝各大大嘅replies ^_^

原文章由 小櫻 於 26-9-2007 10:47 PM 發表
純但無《漫畫大王》咁好笑...

咁我一定要揾黎睇吓喇
原文章由 toysraven 於 26-9-2007 11:53 PM 發表
多謝讚賞! 依家人在SYDNEY, 所以好多玩具都只能夠望梅止渴!

小弟係過來人....最明白呢個感受,早期喺法國,偶爾見到anime產品,真係貴貴都俾錢!
原文章由 迷人超 於 27-9-2007 12:27 AM 發表
呢隻大既比細既,好玩程度有過之而無不及;當年買唔倒細既朋友,呢次可以話補償返。

細嗰隻始終有佢嘅吸引力!
原文章由 魚旦 於 27-9-2007 09:34 AM 發表
我都覺得最可惜係冇連埋個唔見眼o既笑臉...

咪係lor ~~~ 唔知會唔會出豪華版boxset 加多幾個样換?
原文章由 MAX 於 27-9-2007 04:21 PM 發表
佢整得好正喎~~
如果revoltech 唔係有美麗個頭部PARTS...我都學佢自製好過買revoltech version ~~!

revoltech嗰隻同四葉差唔多高.....照計應該高番D
原文章由 祖達斯 於 27-9-2007 07:11 PM 發表
謝版大報告~
今日中午在奇脆入
揀左幾盒諗住搵到盒上色ok
但返來一開盒就見到手臂有兩道小裂痕
check都check唔到…
見無影響外觀就無打算換…
山口的QC啊……

我仲有一盒未開 希望冇事.....( 至於點解入2盒 , 遲D先開估 )

~~~~~~~~~~~~~~~你今日老餅未呀?~~~~~~~~~~~~~~~

若你想睇笑園漫畫大王, 動畫版比漫畫版較好....
因漫畫版早期的表達手法或繪畫技巧都不太成熟....有時甚至有悶同無聊的感覺....
當然...漫畫版都直得一睇,畢竟是原著...但若二選一...我建議睇動畫版~~因為繪影繪聲,動畫比較生鬼~~