Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 《X檔案》莫探員(Agent Mulder)1/6 比例可動人偶

[複製鏈接] |關注本帖
《X 檔案》簡直影響深遠,許多集仍記憶尤新!
上年重播仍要追看!
不過,莫探員應該跟張"I want to believe" poster。
郭探員應該跟個外星人BB!

WalkerMachine 發表於 2-6-2017 01:27 AM
心照不宣啦 ( heeheehee ),小弟本身就是紅髮X傲嬌控的說

gargan大大你說的當然是金科玉律,不過頭 ...

"不過頭雕像不像是頗主觀的,甲認為不似,乙認為已算很似"
非常同意!!
gargan 發表於 1-6-2017 11:49 PM
閣下或者很少看外國電視節目吧,除了George cooney外,其實很多人都是拍電視劇紅了,才進軍電影的,遠的有 ...

Benedict Cumberbatch 的 Sherlock 我有睇過兩季, 因為我喜歡福爾摩斯, 而呢套英劇拍得不錯, 在現代背景中也引用了經典故事的名字, 令新故事跟舊經典拉上一點關係; Benedict 憑此劇人氣加入影圈, 他主演的Imitation Game 也被奧斯卡提名; 另外POP TOYS也出了Sherlock做型的人偶, 令我15/16想買, 但又好似欠了華生呢位配角人偶, 是美中不足, 希望日後會出
carousal 發表於 3-6-2017 11:12 PM
Benedict Cumberbatch 的 Sherlock 我有睇過兩季, 因為我喜歡福爾摩斯, 而呢套英劇拍得不錯, 在現代背景 ...

其實他不是憑"Sherlock"加入電影的,而是因為一套2004年的電視電影"Hawking"飾演霍金,令他拿下Monte-Carlo最佳男主角,而走入電影圈,因為此獎項令他正式參與電影"Amazing grace",當時是2006年,而"sherlock"是2010年的!但sherlock絕對是令他人氣急升的! 如果師兄有興趣,不妨去看看hawking,他做霍金不比sherlock差,除了劇情有少少boring外!
至於人偶,小弟對sherlock沒有大愛,而且隻隻都買的話,屋企相信很快有命案了!

還是還我Mulder吧!

有雜廠出過華生,原裝ge, BCS都有出...
我勁鍾意呢套新sherlock....

我的最愛figure收藏品..會場limited版 1/6 sherlock + BCS 門口

carousal 發表於 1-6-2017 11:11 PM
少看美國電視劇, 除非以前明珠台有播那些; 以小弟有限知識, 由拍電視彈起而去拍電影又受歡迎 ...

saturday night班笑匠, 你唔計呀? 宋飛收費貴過佐治好多啊~
WalkerMachine 發表於 2-6-2017 12:30 AM
是啊 ^_^; 當年小弟身在歐洲,每星期六晚播三集,我同弟弟定必準備消夜準時收看。

年輕的版友可能不知, ...

x file除左季頭季尾入主線外, 中間都多數一集過, subject雜亂, 角色本身欠長進, 今集見過狼人, 下集卻唔相信有鼠人, 太多自打咀巴情節, 我真係睇過抓狂! 不過我就喜愛呢類古怪片, 當獨立故事來看亦無不可.
差不多性質, 我就幾欣賞fringe 1-3季. 餘季太勉強, 走太遠了, 難看.
takeshi 發表於 4-6-2017 10:50 AM
有雜廠出過華生,原裝ge, BCS都有出...
我勁鍾意呢套新sherlock....

哦, 原來BCS出過二人組合, 個門口地台好正呵! 點解你唔影埋個梯級? 影埋仲正! 我都想入番個門口地台, 不過見到個價位, 就真係令人三思了; 我覺得BCS呢款門口比其人偶做得好, Benedict 個頭還是POP TOYS做得似D, BCS的華生也不太似, 第三方出的仲比較似D
bigtomm 發表於 4-6-2017 03:26 PM
saturday night班笑匠, 你唔計呀? 宋飛收費貴過佐治好多啊~

宋飛曾經聽過, 請問係边套劇?
carousal 發表於 5-6-2017 04:58 PM
宋飛曾經聽過, 請問係边套劇?

Seinfeld
friends Jennifer Aniston 你唔會唔曉吧
當年迷X Files迷到呢…!
bigtomm 發表於 5-6-2017 06:40 PM
Seinfeld
friends Jennifer Aniston 你唔會唔曉吧

有睇過Friends, Seinfeld 就未睇過,
Jennifer Aniston 當然知道, 以前Brad Pitt 條女嘛, 有拍過幾套電影, 好似仲露過點添...
bigtomm 發表於 4-6-2017 03:43 PM
x file除左季頭季尾入主線外, 中間都多數一集過, subject雜亂, 角色本身欠長進, 今集見過狼人, 下集卻唔 ...

成日都係唔知邊個終極boss
mushroom 發表於 6-6-2017 11:54 PM
成日都係唔知邊個終極boss

你講X檔案? 唔係咩影子政府咩?
至於WHY, 圓唔到謊了, 我估因為十幾年來太多同類型戲劇咩都講晒, 製作人要左閃右轉, 已經失去重心矣.
carousal 發表於 6-6-2017 11:29 PM
有睇過Friends, Seinfeld 就未睇過,
Jennifer Aniston 當然知道, 以前Brad Pitt 條女嘛, 有拍過幾套電影, ...

跟索瑪莉一樣, 極其量都係大特點