Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Inflames toys三國虎將魂 猛張飛 - 翼德

[複製鏈接] |關注本帖
Guts 發表於 23-3-2017 03:54 PM
個設定比上次隻關羽仲要靚, 坐等趙雲出世

我都等緊趙雲。。如果再出埋黃忠,咁暫時就可齊五虎。。因為我已經有303馬超.. 只要303或IT呢兩間是但一間出.我都會買..不過...303真係價錢吸引..IT就質素取勝.
張飛's face is a little bit like Law Lok Lam with full Beard.
elliottlai 發表於 24-3-2017 12:38 PM
我都等緊趙雲。。如果再出埋黃忠,咁暫時就可齊五虎。。因為我已經有303馬超.. 只要303或IT呢兩間是但一 ...

303真係算數吧啦......D甲設計得太簡單太似粵劇果D款, 得個平字同埋出得多而已

IT設計明顯仔細同埋複雜
Guts 發表於 27-3-2017 12:10 PM
303真係算數吧啦......D甲設計得太簡單太似粵劇果D款, 得個平字同埋出得多而已

IT設計明顯仔細同埋複雜 ...

HAHA 閣下又唔洗咁既,303既甲的確係無咁華麗,但就比較貼近當時既現實一D既造型,當然佢亦可以係現實D既造型中再做得仔細一D.但一分錢一分貨,係佢呢個價位黎講,其實已經做得唔差,反而而家有D都有出三國人物既公司,D甲真係超級華麗到超現實左,已經去到無雙咁既程度,當然亦有唔少人喜歡超現實既華麗無雙FEEL既造型既,各有所喜好,而如果IT收到咁既價錢都做得唔仔細同複雜既就先會比人插呢...有人喜歡接近現實.有人喜歡超現實無雙款,無話邊個好D差D..而我本人.就比較喜歡接近現實D既甲多過太華麗喇...

認同  發表於 28-3-2017 04:29 PM

303是抄中央電視三國,抄面孔抄甲,是粉絲向都得。喜愛那個角色,就買邊個。
If似漫畫風,係悅目。身份好隨意,無甚意義。
bigtomm 發表於 27-3-2017 07:06 PM
303是抄中央電視三國,抄面孔抄甲,是粉絲向都得。喜愛那個角色,就買邊個。
If似漫畫風,係悅目。身份好隨 ...

又無話抄唔抄既。。如果話303抄央視,咁IT既西遊同三國既都一樣係參考央視,我唔係特別幫303,反之我更喜愛IT既出品,只係我覺得,303既其實真係都唔差咁解啫,兩間我都有買,不過IT真係越黎越貴..相對於我呢D財力有限既人.303又真係幾吸引架...性價比高丫嘛 HAHA
elliottlai 發表於 27-3-2017 09:52 PM
又無話抄唔抄既。。如果話303抄央視,咁IT既西遊同三國既都一樣係參考央視,我唔係特別幫303,反之我更喜 ...

我說的炒, 不含扁意 我唔知你有無睇過央視三國, 睇過便知是兩個餅印. 當然有D加工. 否則行出來位位一模一樣, 仲點叫人買下去! 因為303無比錢買版權, 所以... 赫赫

至於IT, 關羽甲根本是大聖套甲改色改花.造型是參考民間海報.

兩間廠我都有入, 我唔覺303好差, 亦唔覺IF好好.
我是用家, 一分錢一分貨, 呢三隻關羽對得住個原價的.
連女關羽, 我一共有七只關羽.

303都一件貴過一件, 再貴一百便是交叉點了.
我無入馬超, 因為無甚特色, 我待望下一位.
對趙雲2.0, 有所保留, 因為電視裡頭, 這款頭盔跟甲是會好近三哥二哥2.0的.
連女關羽......一騎擋千果隻?
bigtomm 發表於 28-3-2017 08:03 AM
我說的炒, 不含扁意  我唔知你有無睇過央視三國, 睇過便知是兩個餅印. 當然有D加工. 否則行出來位位一 ...

明白的,大家互相交流下,無所謂啦,我都有睇過央視嘅三國,303上次出隻曹操我覺得都幾好,,師兄點睇?
elliottlai 發表於 28-3-2017 09:35 AM
明白的,大家互相交流下,無所謂啦,我都有睇過央視嘅三國,303上次出隻曹操我覺得都幾好,,師兄點睇? ...

每個角色都可以肥番少少. 演員無咁瘦. 電視甲有好多配飾, 303就慳左, 不該!
曹操孔明呢類文戲造型真係好蝦人買. 外表差不多, 改少少就算. 好平就話姐.
吸引唔到我.

其實我不是三國粉, 是純粹入幾款中式兵人玩下.
bigtomm 發表於 28-3-2017 11:40 PM
每個角色都可以肥番少少. 演員無咁瘦. 電視甲有好多配飾, 303就慳左, 不該!
曹操孔明呢類文戲造型真係好 ...

哦。咁我可能要求太低。個人覺得已經唔錯,加上我又真係個三國迷。。。
你係個三國迷 已經是一種推動力, 能夠欣賞我看不見的地方.
303有福了.
bigtomm 發表於 30-3-2017 04:49 AM
你係個三國迷 已經是一種推動力, 能夠欣賞我看不見的地方.
303有福了.

咁我又唔會盲撐既。。好似佢出果個關羽咁,我就無買,一黎我已有IT果隻,二黎佢做果隻關羽真係無乜特出之處。。所以就無支持喇
elliottlai 發表於 30-3-2017 11:47 AM
咁我又唔會盲撐既。。好似佢出果個關羽咁,我就無買,一黎我已有IT果隻,二黎佢做果隻關羽真係無乜特出 ...

二哥2.0雖外型仍不及IF但正過1.0好多好多, 對當時好想擁有一只關羽的師兄來說是不可錯過.
這個系列會出孔明嗎?