Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 造神唐 1/6 神鵰俠侶 紀中版 神鵰大俠 - 楊過【已出貨】

[複製鏈接] |關注本帖
重劍無鋒,大巧不工,四十歲前恃之橫行天下
hung1974 發表於 10-9-2016 12:38 PM
我是睇任賢齊做楊過!

任賢齊做過楊過??唔記得了,淨係記得佢做過令弧沖
劉德華果套係經典,但最鍾意都係黃呢套,加埋劉亦菲真係好有仙氣! 就如射鵰d人話黃日華果套最正,我心目中就選李亞鵬同周迅果套!講返呢個figure,睇相見佢面色不太好,可能佢真係以為姑姑死左!但見有金庸版權,真係要支持下

如果造神唐有心出嘅話,最好就出埋小龍女,咁就可以比啲神鵰迷成雙成對,男女主角企埋一齊  發表於 10-9-2016 09:59 PM
我啱啱出去訂咗套裝特別版,特別版一盒入面會有兩隻 斷臂+大俠版 楊過

特別版$11xx
普通版$7xx
睇過佢地微博, 之後仲會出人皮面具版楊過, 另外又會出李若彤版小龍女(直接同李若彤合作, 唔同張紀中系列)

難得有金庸授權,個人希望會出胡軍版喬峰~
side track下:

小說中玄鐵劍唔應該咁大把,成件事個point係大巧不工,玄鐵劍本身並唔起眼,只有三尺長,但拎起先知重。

所以又叫玄鐵重劍,唔係玄鐵大劍

2014 陳曉版楊過果把玄鐵劍真係細細把  發表於 11-9-2016 01:41 AM
孫行者 發表於 10-9-2016 09:55 PM
我啱啱出去訂咗套裝特別版,特別版一盒入面會有兩隻 斷臂+大俠版 楊過

特別版$11xx

想請問下D細節
1.特別版係有雙BODY?
2.雙BODY都係斷臂?
3.會有雙頭雕?(我見有兩隻色既植髮)
4.玄鐵劍有幾把?
5.有無跟地台?
黃曉明版楊過
Knightmare 發表於 11-9-2016 01:41 AM
想請問下D細節
1.特別版係有雙BODY?
2.雙BODY都係斷臂?

據我所知特別版係一盒裡面有兩隻1/6 Figure:
年輕藍衫斷臂版+中年黑衫大俠版,係有雙頭雕,兩隻版本嘅楊過都係無咗右臂

有無地台跟,哩層就唔太清楚,因為官圖無影到有地台..

同官圖比好左好多!係同一產品?
而家正面都好睇得
Btw玄鐵劍有幾多把?

23樓果張黃曉明版楊過頭雕已經修改進入尾聲,套裝版兩隻Figure,應該會有兩把玄鐵劍,我估  發表於 11-9-2016 04:44 PM
hung1974 發表於 10-9-2016 12:38 PM
我是睇任賢齊做楊過!

我是睇任賢齊做楊過!+1
Knightmare 發表於 11-9-2016 08:14 AM
同官圖比好左好多!係同一產品?
而家正面都好睇得
Btw玄鐵劍有幾多把?

23樓幅圖右下角有條link係造神唐個官方微博,拎正金庸版權去出嘅神鵰Figure黎

我哩個帖1樓果隻黃曉明其實係2.0版黎,之隻仲有一隻1.0人皮面具大俠版 楊過

去圖:

丐幫幫主-打狗棒,獨孤求敗-玄鐵劍 , 兵器可拔出 , 地台有LED燈可發光

回27樓:
都未係太明
如果23樓果個係今次雙BODY版既頭雕,我實衝去訂
咁雙BODY套裝係唔係會有雙頭雕?(得一個頭既話雙BODY我都唔知點DISPLAY...)雙頭雕的話兩個頭雕一唔一樣?
-----------------------
師兄27樓果個楊過今日我都上網睇過
原來呢隻頭雕係1.0版?(我仲想問呢個鬼佬係邊個.....真係無印象呢個模樣XD)
睇落呢套衫同2.0特別版係一樣既?
-------------------------
最後係師兄27樓最尾兩SET地台
係跟今次楊過2.0出既?

好想佢哋出埋劉亦菲版嘅小龍女  發表於 11-9-2016 08:08 PM
所以我尋日就係去訂咗套特別版,自己真心鐘意黃曉明版嘅楊過,唔計西遊記同BATMAN,我都係一個金庸神鵰迷黎,最愛就係2006同2014版神鵰  發表於 11-9-2016 08:06 PM
特別版一盒兩隻楊過公仔,兩個造型,兩個頭雕,普通版得藍衫果隻版本  發表於 11-9-2016 08:02 PM
Knightmare 發表於 11-9-2016 06:57 PM
回27樓:
都未係太明
如果23樓果個係今次雙BODY版既頭雕,我實衝去訂

23樓果個頭雕係特別套裝版Special Edition 入面黑衫大俠版楊過果個頭
套裝版包括兩隻楊過 1/6Figure
年輕藍衫斷臂版(配年輕黑髮頭雕)+中年黑衫大俠版(配中年白髮頭雕),即係一盒有兩個公仔,一個後生,一個中年look
簡單啲講,就好似Hot Toys套MMS236咁,一盒入面同時有Bruce Wayne + 管家兩隻Figure】兩個頭雕後生+中年,兩個頭都係黃曉明
-------------------------------
27樓1.0 人皮面具版果套大俠衫同2.0果隻一樣,只係個人樣鋪咗塊人皮面具(即係已經唔係黃曉明本人個樣)

睇返2006年套神鵰劇情入面有交代到黃曉明飾演嘅楊過係其中幾集入面佢係帶住塊人皮面具,目的係避開李莫愁)
-------------------------------
最尾果兩個係純粹景品擺設,1/6比例
不過官方無講到 套裝版楊過有無地台跟,正常就應該有,因為近年好多國內題材嘅1/6 Figure
例如西遊記果4師徒都有地台跟,所以我估楊過無理由無地台掛..

孫行者 發表於 11-9-2016 07:29 PM
23樓果個頭雕係特別套裝版Special Edition 入面黑衫大俠版楊過果個頭
套裝版包括兩隻楊過 1/6Figure
...

想問大大,邊度有得訂?