Toysdaily 玩具日報

查看: 9062|回復: 25

[玩具報告] 3A HALO Master Chief (手機簡易開箱)

[複製鏈接] |關注本帖

HALO呢個名相信有玩開XBOX都應該聽過, 係一隻科幻GAME, Master chief係呢隻GAME既主要角色, 一個經改造既斯巴達戰士, 幫助人類與外星生物戰鬥, 經常完成不可能的任務

而3A係呢2-3年都分別開過兩隻HALO既斯巴達戰士, 呢兩個角色都來自HALO : REACH 呢隻GAME, 算係外傳
已3A Master chief 係14年11月開訂, 分網上同普遍版, 網上版會多一支識著燈長槍一支
而下就係簡易開箱

外盒前後, 不過不失

盒內所有配件, 人偶一個, 肩甲2塊, 槍3支, 1把刀

3支槍加1把刀, 加送支槍最長, 有24 CM

加送槍亮燈, 橙燈

高佬一名(14吋), 同鐵血差不多高

手部及手指細節, 手指有點粗同長, 手不能扼拳

背部磁力效果, 官方說3支都可以掛在背部, 最後只得兩把能掛, 有一把還不是正確掛法

最後評價, 因為我有買之前兩隻, 所以有得比較
3隻高度一樣, MASTER CHIEF燈光效果一般, 有漏光
手不能扼拳, 手拎唔實槍(直頭HOLD唔住), 但前兩隻係HOLD到拎得實, 可能手掌配件不同
重心3隻都係太高, 上重下輕, 易跌
可動性差, 手限制於裝甲, 腳不能屈太前, POSE有限
磁石太弱, 吸唔實支槍
可讚地方, 上色, 舊化一流
呢隻整體反已比上兩隻退步

mecher 發表於 4-7-2015 03:45 PM
師兄,隻Chief可動如何?我見3A FB已經比人小到肯refund...另又見YouTube很悲劇的可動示範……好擔心……

一個字 差
不要抱太大期望, 真係企定定
擺POSE都有難度
My MC will arrive in a few days too so I will decide then if I keep or Refund. This figure is being raped by many ppl on facebook, sideshow freaks and 3A Legion forums. Many displeased collectors. 3A will offer full refund if you are not happy. They dont say if its their fault or whether they will update a better MC. Plus who knows what will happen with Throne and Recruit next....

I have Carter and Emile too. Such a shame with this figure being the star of the show.
Released?  I can pick up for mine then.  

And, add marks for support!   I also got Reach series from 3Zero but my comment is bad...
Douglas.M.Saint 發表於 4-7-2015 01:07 PM
Released?  I can pick up for mine then.  

And, add marks for support!   I also got Reach series ...

多謝CHING支持, 遲D等睇CHING寫個更詳細報告
頭兩隻入電位做得唔錯, 係差在可動同重心
但有配件多離補返
但今次呢隻真係比前兩隻退步
連槍都渣唔倒先死
很大個,造型仔細不錯。
多謝分享。
師兄,隻Chief可動如何?我見3A FB已經比人小到肯refund...另又見YouTube很悲劇的可動示範……好擔心……
都未收到通知到貨....

看了手上的星海後, 對這隻不抱什麼期望了....
Thanks for the comments and sharing !
waynex5 發表於 4-7-2015 09:45 PM
都未收到通知到貨....

看了手上的星海後, 對這隻不抱什麼期望了....

甘3A文哥咪大濟....
dj夫 發表於 5-7-2015 10:02 PM

咁又唔洗咁擔心
星海係SIDESHOW出品,出得好/差都唔關3A事
至於同係3A出品既TRANSFORMER,由於HALO多用軟膠,可動差係難免(但唔代表我認同呢個係借口)TRANSFORMER則全為塑料關節,理論上唔可以同HALO同日而語
但當然都要睇左第一隻BEE係咩料先知
dj夫 發表於 5-7-2015 10:02 PM

不好意思, 一時寫錯, 不是星海
我有買之前隻carter,d野已經痴唔實成鬼日跌
諗著呢隻master chief都已經隔左兩隻,點都會整得好掛
話晒係主角喎!
點知尋日黎左拆開黎玩,可動性極差,槍又痴唔實之餘
仲要根本做唔到佢官網圖果啲動作,我到依家都仲未知點樣拎著把槍!
3A fb邊度比人小?
我都想小埋一份
Forerunner 發表於 7-7-2015 11:27 PM
我有買之前隻carter,d野已經痴唔實成鬼日跌
諗著呢隻master chief都已經隔左兩隻,點都會整得好掛
話晒 ...

http://worldof3alegion.forumotion.com/

You can go here and voice out. Voice out on their FB page as well.
Chockles 發表於 8-7-2015 04:38 AM
http://worldof3alegion.forumotion.com/

You can go here and voice out. Voice out on their FB pag ...

FB page留言冇回應
Forum…我睇黎睇去都唔知邊度可以發言