Toysdaily 玩具日報

查看: 76749|回復: 186

[Hot Toys] hottoys mark 42 由第一水換第二水經過⋯⋯(內有第一、二水貨比較圖)

[複製鏈接] |關注本帖

為左保障小弟權益。。。
以下係我「朋友」ge故事。

第一水-->第一水-->第二水 ge故事。。⋯⋯

話說…
朋友就好中意ironman
自從mark vii之後就每隻都買

朋友當然唔係vip
係知道ht會係第三日開心公開預訂
就10點去排…
大家都知ht係開1點
最後朋友終於係4點左右訂到

等左唔知幾多個月
朋友終於被通知
第一水貨竟然有朋友份。
如果遲多7分鐘就要第二水。

當然朋友就9衝去拎
同日…
Hi 楊過mark 42

因為一開始無乜爛手case發生
無留意就發生悲劇…

朋友無哂mood
死死氣去換
仲好驚換唔到,
驚話人為…
問ht職員:
“係咪好多人爆手“
“唔係丫,你係hk第一個,其他都係外國“

當時朋友開左兩隻…
左check右check
兩隻都係當面開箱
係全新
但兩隻上色都有問題…
一隻胸甲花
一隻後面花
最後揀左後面花
點知一試電…
下巴甩左…
之後佢當朋友面俾胸甲花個隻俾朋友
但肯換靚胸甲俾佢!
抵讚!!

當然
知陣都係派貨3日
換ge係第一水換第一水貨

但係呢個爆手蔭影一直都係到…
直至有第二水貨出現!

Wtx改良左???
咁朋友既第一水貨點?
問左好多大大
Loop左好多post...

最後爆seed打去理論
好彩朋友都可以換到第二水。
不過要留電話
等office覆…
最後佢打妮話okay...
個一刻…
心結解開了…
可能無玩爛過既ching唔會明呢個感受

好有心結既ching可以試下朋友呢個方法!

第一水:
無論點玩,都係好緊,隨時爆

第二水:
鬆好多(少了一膠圈),但關折強化左很多(螺絲)。
最後附上對比圖 (大家玩下photo hunt)
第一水

第二水

,死左圖, 睇唔到新舊分別
師兄可否再upload
成功換了42,過程好順利,手關節順左好多,仲試埋燈,服務好好
其實我都覺得有SB之後雖然counter多咗、員工多咗,但反而更加怕上去換嘢⋯因為煩⋯
好在自己平時遇上小問題自己可以攪得掂的話就唔會去換⋯
7月13日攞貨, 應該系第1水吧...昨天打開...扭果個位GEK GEK聲, 但活動尚算暢順....系咪要蚊隻手出黎先睇4粒螺絲架?
第一張圖膠變了透明件?
回復 2# dewback

反光姐,少了一圈
真係好極了有得換!
難不難拿隻手落黎睇是一水定二水?
我見有D緊唔敢太用力拿隻手出來睇
我係9號單...仲未有得拎.....但都已經等到心都淡哂....
所以我好明白Ching"朋友"果種熱情即刻被冷卻既心情............
對我黎講...今次真係一個好好既機會問自己....
真係應該要停一停喇..............

////NON PHOTO???

https://www.youtube.com/watch?v=1RdN0t2s6lc&list=UUV-bDec0e7fbZLOvlBNYTow
回復 6# 冬暖夏涼小恐龍

Ching 睇唔到相?有相丫
回復 4# akiaki

要小心d拉出妮
回復 5# irontuba

diecast ge野,真係有排進步
我想知Hottoys會否將第一水既客都比換第二水,好明顯貨不對版
ching,想問下第一水系未冇螺絲加固?
之前唔知邊度聽講螺絲一直都有,改良版不過系少個膠圈
頭像被屏蔽
請問樓主要攞埋全部配件加盒去換嗎?

SB係咪當面拆隻新換比你,抑或一早「準備」隻等你,以枱底拿出一隻?

謝謝。
回復 10# benice

收返來的第一水應該會連同斷手貨一齊送返工廠改良,暫時已取第二水的師兄都未發現有改良前的手臂出現。