Toysdaily 玩具日報

樓主: Lovercatcome

[Hot Toys] 有關步驚雲拿貨時的懷疑問

[複製鏈接] |關注本帖
樓主 Ching 小心係好, 外盒有花痕係好正常的懷疑! 我之前去拿隻步驚雲都有望下 counter 後面係咪有啡盒, 後來拿了回家, 還是 中 Sad , 但 中 sad 的部份自己搞得掂都唔行多轉了. sad 位係少咗背後果1粒釘(原本有 3粒) , 貼上去的. 佢早就遇咗貼唔實, 你遲早甩, 所以準備了 3 粒後備釘你貼. 上次去換隻 IM 中 sad 有油跡, 佢話係技術問題, 係會有架喇, 去到比多隻我睇都好唔情願, 後來比2隻 Sad 上加 sad 的我選, 我自己隻中腳前面部份, 都好明顯見到黑色油跡, 但佢比我睇果 2 隻中 sad 的部份比我隻重衰, 1隻係腰部(前面), 另1隻在底褲(前面), 揀唔落手, 最後還是沒換到, 要番自己隻~~~ :79: 所以... 如果中 sad 唔係太嚴重, 拿去換, 佢會比 D 更 sad 你選, 真係 : 沒有最 sad , 只會更 sad ~~~
樓主 Ching 小心係好, 外盒有花痕係好正常的懷疑! 我之前去拿隻步驚雲都有望下 counter 後面係咪有啡盒, ...
dark_phoenix 發表於 7-8-2014 01:40 AM

係阿師兄,心同感受,我隻mk42都係中了斷手sad貨一分子,依家都仲未解決,學三眼仔師兄講,由初初玩時,我係咩都唔介意的,到了中左幾次sad貨,上去換既時候又明顯如其他師兄所說,d員工真係sad換sad,真係唔換好過換,試多幾次都係咁,真係咩野戒心都鍛煉哂出黎啦。
師兄好在你提點下,因為好少睇到有人講呢隻步驚雲有sad位,你講既背後3粒釘,係咪即係掛住絕世好劍果條劍帶既後面?
係阿師兄,心同感受,我隻mk42都係中了斷手sad貨一分子,依家都仲未解決,學三眼仔師兄講,由初初玩時, ...
Lovercatcome 發表於 7-8-2014 02:43 AM

我上年動漫先開始入坑, 所以冇訂42. 但見到第一水的師兄好似小龍女咁, 苦等14個月, 終於等到神雕大俠...斷臂楊過42 , 我諗你地的感受, 除咗"兩行流緊的爆seed眼淚" , 真係唔知點形容! 深表同情!!    

Ching, 個 sad 位唔係掛住絕世好劍果條劍帶後面, 係背脊, 但其實掛劍腰帶果 D 釘都係一樣~~ 我諗都係貼的.
有貼圖:  (紅色圓圈係中 sad 位, 3個箭頭指的應該係同一種釘.)

步驚雲還有一個 sad 位, 頭雕的前面頭髮位!~

我的頭雕請看下圖: (我已用手甲慢慢刮直 D 的, 宜家順眼好多! 刮之前沒拍照!)

Dick.Po 大大影的步驚雲頭雕截圖: (我諗呢個係大貨共同 sad 位, 見 Dick.Po 大大影的相都有, 同我未刮頭髮前一樣)

但唔明白點解~ 成個頭髮都沒問題, 偏偏係前面最當眼位有一橫斷髮.
師兄,我拎番張單唔拿住沒得罪你掛?咩野叫竟然取回訂單不取貨。我想搞清楚d先拿貨使你同意?邊位呀?低 ...
Lovercatcome 發表於 6-8-2014 11:32 PM

單看這篇文筆已沒估錯你為人,你話拿走張單,全球人類都會給你取走,但背後不笑我想不會是人類,若然不明白為何笑還認為個人沒問題的話........;說實話他們自家産品重新包裝可以更加全新,你還會繼續懷疑以後等待全新貨才取貨嗎?沒資格笑你?即是跟你感同身受就有資格?噢!明白了!

門市已經給予超越正常服務,先要求客人看看包裝盒,沒問題可以即場開盒檢查,表明不會因包裝有問題換,客人可以選擇即場驗屍無時限,也可回家慢慢檢查,有14天保養期回去換,而換貨時也沒時間,親眼目擊至少半小時跟客人慢慢研究IM沒有黑面還有講有笑,最重要還有專用攝影機監視研究過程,這樣還有人擔心不取貨,還問朋友上網問網友........ 這樣還不算有問題?

以後真的不要吃外賣,厨師不吐痰,外賣仔也可吐完痰,用手指撈完再跟你收小費XD
我上年動漫先開始入坑, 所以冇訂42. 但見到第一水的師兄好似小龍女咁, 苦等14個月, 終於等到神雕大俠.. ...
dark_phoenix 發表於 7-8-2014 05:29 AM

我都係動漫節時入坑的,第一隻訂既就係步驚雲,多謝師兄題點,原來又係呢種甩釘,我後追既dx13 阿諾都係咁,我念都係佢依家技術上既問題,星期六先再上去拿隻步驚雲,隻42就要慢慢等,本來好開心,依家都沒咩期望,張單仲要係後追
單看這篇文筆已沒估錯你為人,你話拿走張單,全球人類都會給你取走,但背後不笑我想不會是人類,若然不 ...
特級豉油 發表於 7-8-2014 08:29 AM

師兄,你都幾偏激下,偏激得黎又幾搞笑,你睇完我篇文,我念你仲可以估到我高矮肥瘦。背後唔笑我既唔會係人類?講到咁大,點夠你玩呀,我念地球上無咩人會咁無聊好似師兄你咁鐘意聊交鬧同咁都有得笑一餐,見到差人,懷疑緊某人,要check佢身份證,你記住要係差人面前笑佢地傻仔呀。
我前兩日先睇完上帝師兄po既戇豆劇場,我會試著佢教路:當你不幸地係TD遇上惡人並懷疑對方身份時,千祈唔好講‘’同你講多都廢既,語無倫次,一有炸型,一定會有你依D大太鑑出黎護駕‘’;要試著講‘’收nine皮啦,係你先咁得閒小小野都笑人傻仔ja,仲代表全人類講野,乜水阿,依你所說,上面正正當當回應我個d師兄都唔係人黎‘’   千祈唔好講‘’你未試過連中幾次sad貨,換黎換去得個sad,針唔吉到肉唔知痛‘’  要試著講‘’師兄,我祝你年連中sad貨,十拿十中‘’   仲有,出街食野?我真係見過有師博對住d餸菜吐飛劍同療鼻屎ga 你唔係咁沒常識未見過丫ma?
笑左,真係有人玩盒多過玩公仔,咁買左番去唔好開了,否則貼膠紙位不對可能影響價值。
師兄,你都幾偏激下,偏激得黎又幾搞笑,你睇完我篇文,我念你仲可以估到我高矮肥瘦。背後唔笑我既唔會 ...
Lovercatcome 發表於 7-8-2014 10:44 AM

大大,你都幾活學活用,萬分支持你睇完你拿番ON豆劇場黎講,我都笑左
我唔係咩驗屍官,不過都理解樓主心情。
因我都係十隻有九隻都有啡盒,我係拿M33先係第一盒無啡盒公仔。感覺好似怪怪地咁。
加上樓主開頭都話見個盒都好花下,個店員又唔情願換,到最後先會拿回單不取貨,查清楚再取貨,對自已有個安心而已。
回復 25# akiaki

謝謝你既見解同支持,師兄,Thank you~
Hot Toys依家攪到d玩家神經過敏

講真邊有一隻figure係完美嫁 , 依家d玩家覺得玩Hot Toys一定要完美 , 咁樣玩法 , 會唔會太過辛苦 ,  一千幾百蚊玩到自己咁辛苦 , 咁講啦 : 玩玩具姐 , 唔好比隻玩具玩返轉頭
回復 24# fruitswai9

三眼仔師兄 跟你學野姐,你上次果篇講述你換愛國者既po,令人佩服。你講得岩,我地買野既,唔係大哂,但要據理力爭,唔係要搞事,而係要搞清楚件事,比錢買野仲要睇人面色?你個次事件比我今次大獲好多
有不清楚的地方, 自已弄明白了再去拿貨都有問題? 樓主做法正常不過, 支持你!
回復  fruitswai9

三眼仔師兄 跟你學野姐,你上次果篇講述你換愛國者既po,令人佩服。你講得岩,我地買 ...
Lovercatcome 發表於 7-8-2014 11:42 AM

哈哈...都好耐啦,愛國者係好野黎,件事搞掂就算,開心哂,希望大大你拿完步驚雲都完好無缺,不過講開又講,隻步驚雲又真係2014年突然跑出既黑馬,出得好到丫,睇完我D朋友D相,同TD呢度既猛人PO既相,正到暈,好很後悔無訂要後追
師兄,你都幾偏激下,偏激得黎又幾搞笑,你睇完我篇文,我念你仲可以估到我高矮肥瘦。背後唔笑我既唔會 ...
Lovercatcome 發表於 7-8-2014 10:44 AM

你到現在真的還不知自己問題岀在那裡?不是hottoys不是玩具不是sad貨不是運輸盒,唉∼!閣下比以往其他擔心中招的會員更嚴重......

還有我是很想中sad貨激到彈起的,你又不如試想下,單單這裡好多師兄入了好多玩具,也有好多hottoys産品,為什麼人家沒說過「中sad貨」?某些人特別好運?又有些人特別行衰運?