Toysdaily 玩具日報

查看: 14554|回復: 42

[Hot Toys] 有關步驚雲拿貨時的懷疑問

[複製鏈接] |關注本帖
今日下午去SB拿步驚雲 去到櫃檯個女sales拎盒貨比我時 是沒有啡盒的 而且個figure盒本身都幾花下,我叫個女sales比過第二盒我睇 佢好似唔多情願咁 而且堅持話步驚雲係沒連啡盒的,我即刻拎番張單唔拎住,想弄清楚先,想問下拿了步驚雲的師兄們是否真的是沒啡盒的。其實我唔係介意佢本身有沒啡盒,但我懷疑佢員工會唔會比件人地換過既貨比我咁拿西,因為我記得TD呢度有師兄分享過開箱文,好像是有啡盒的,但又唔係好清楚,希望師兄們指教下。
我拎果陣都無啡盒,不過睇完件貨OK無問題已回家DISPLAY中
我係普通版,上星期日拿都無
有個透明的膠袋
用膠紙痴實既
頭像被屏蔽

我上星期拎都冇盒啡盒,而且我好記得當時我望去佢地counter後邊所有貨(步驚雲)都係無啡盒。
唔係件件HT都有啡盒
何況依件本身就無啡箱
樓主神經太過敏了
咁樣玩具只會變成一種病態
不如咪玩好過喇 ...
超港人 發表於 6-8-2014 06:12 PM

哈哈....師兄你講得岩,呢次真係我過敏了,多謝咁多位師兄回答
哈哈....師兄你講得岩,呢次真係我過敏了,多謝咁多位師兄回答
Lovercatcome 發表於 6-8-2014 06:35 PM

又唔怪得你過敏,玩得HT越耐,越懂得要小心佢地員工(或者公司) 既久招,六神合體,壞貨當新貨,樓主你會係度問問先,算你醒目,超港人大大講得岩,玩HT越耐,個人會越神經則,總之唔玩好過玩
mee too no wor, but they usually allowed u to check the box before
樓主睇圖無睇清楚,隻步驚雲係有啡盒...
但只限响天下取貨嘅限量250隻記念版!
Hottoys自己生産,自然懂「合體」,除非閣下有辦法知道那盒是第一盒包裝,否則你怎知那盒不是重組?擔心也要合情合理,事實上這擔心程度真有點令人吃驚,岀外吃飯會否擔心厨師吐痰「加料」給你?

老實說hottoys職員有無「唔多情願」也成疑問,有人買相約價錢的medicom,有同等服務?最重要竟然取回訂單不取貨,打算銷毀訂單還是不取貨打算放售圖利?
配服樓主的精神,應該係有的話就唔該比埋我,
不過如是我,就點都唔會為個啡盒行多轉,。
(除非知道多個盒後轉售會多賺好多好多$)
我今日去攞都只係有透明膠袋仲無膠紙封口 未曾詳細檢查唔知有無事
Hottoys自己生産,自然懂「合體」,除非閣下有辦法知道那盒是第一盒包裝,否則你怎知那盒不是重組?擔 ...
特級豉油 發表於 6-8-2014 09:33 PM

師兄,我拎番張單唔拿住沒得罪你掛?咩野叫竟然取回訂單不取貨。我想搞清楚d先拿貨使你同意?邊位呀?低得過個女sales都肯比番我,亦叫我可以上網check check,我做野自然覺得係合理先做,唔使你教訓,而你亦沒呢個資格,我再講一次,第一係見沒啡盒,我又未肯定,第二figure盒本身個盒好多痕,第三女sales好似唔係好願開第二盒比我,三個理由,所以我問佢拿番張單,話唔拿住,佢肯,我走人,全程不過五分鐘,沒阻到其他人,之後打電話問朋友,朋友唔記得,我再上黎問,有好幾個好好人的師兄係上面答左我了,對我來說依家已經解決左個疑問,我好多謝果幾位師兄正正當當地回答我,至於你,不知所謂的問什麼想鎖毀訂單還是不取貨打算放售圖利,講野九唔搭八唔知想點,我真想說,關你蛋治。
師兄,我拎番張單唔拿住沒得罪你掛?咩野叫竟然取回訂單不取貨。我想搞清楚d先拿貨使你同意?邊位呀?低 ...
Lovercatcome 發表於 6-8-2014 11:32 PM

大大,唔好勞氣~最重要搞清楚問題所在,呢度好人唔少的。弄清真相是好的,反正行一轉,我都寧願先問下朋友或網友,搞清楚再上去拿,好過傻奸奸,比人水左,中左SAD貨先上去佢公司又衰GE,限量有紙盒,普通版就沒紙盒,咪令人混淆囉,我念你唔會真係咁幸個紙盒掛?都係想搞清楚唔想中SAD姐,不過就難為你要行多轉啦:79:
樓主都係小心為上, 如果不怕麻煩又冇咩所謂既, 其他師兄肯幫忙解答當然好, 有師兄惡意猜度就.......